Vara în Italia: 3 festivaluri la care trebuie să mergi

...


Încă nu știi cum și unde să-ți petreci vacanța de vară? Italia este țara care te va cuceri imediat prin cultura sa bogată, plaje superbe, bucătărie unică și o mulțime de obiective interesante. Dacă planifici o călătorie prin Italia
, îți recomandăm 3 festivaluri la care merită să fii prezent. 

Festivalul de teatru din Napoli 
Începând cu 30 iunie, pentru o perioadă de 3 săptămâni, Napoli va găzdui cel mai mare Festival de Teatru din Italia. Vei avea parte de spectacole în berării abandonate, decorațiuni instalate pe cartiere întregi  și un program divers de spectacole, concerte și producții de film atât tradițional italiene, cât și europene. Daca ești amator de teatru, sau un simplu curios, acest festival te va cuceri din prima. 
Detalii: https://www.napoliteatrofestival.it  


Festivalul de jazz din Umbria
Unul dintre cele mai mari festivaluri de Jazz din Europa este UMBRIA, care se desfășoară  anual la Perugia, începând cu anul 1973. Perugia, supranumit și "Orașul de Artă"  este îndrăgit pentru atmosfera deosebită a sălilor, amfiteatrelor și piețelor unice unde au loc concertele, dar și pentru faptul că este gazda celor mai buni artiști de jazz nu doar din Europa, dar și din întreaga lume. 
Detalii: http://www.umbriajazz.com 


Cursele de cai din Siena
Un festival destul de popular printre italieni și mai puțin cunocut de turiști este cursa de cai de cai Palio dell’Assunta, din Siena. Evenimentul se desfășoară de 2 ori pe an, pe 2 iulie și pe 16 august, cea din urmă fiind mai populară, ambele având o conotație religioasă. Primul festival se sărbătorește în onoarea Madonei de Provenzano, iar al doilea fiind dedicat Fecioarei Maria. În cadrul festivaluli participă 10 călăreți îmbrăcați în uniforme speciale, ce corespund cu secțiile orașului pe care le reprezintă. Cai sunt oferiți de mai mulți proprietari privați, iar o loterie determină care cal va alerga pentru fiecare competiție. Competiția are 3 runde, dar este precedată de un spectacol nemaipomenit de o echipă de carabinieri călare, înarmați cu săbii. De asemenea, în timpul competițiilor au loc diverse întâlniri și ritualuri între șefii echipelor. Cursele de cai în Italia sunt o tradiție antică, iar emoțiile și atmosfera de concurență între echipe este un adevărat spectacol care merită de văzut. 

Dacă iubești să călătorești, atunci Italia va fi țara în care vei reveni cu siguranță nu o singură dată. Diversitatea sa culturală și mulțimea de festivaluri care au loc anual în această țară va trezi mereu curiozitatea și te va lăsa mereu uimit de atmosfera deosebită a fiecărui eveniment. De aceea, comunicarea devine factorul cheie pentru o călătorie fără griji și o vacanță de neuitat. Din păcate, sau din fericire, italienii nu sunt foarte deschiși spre comunicarea în limba engleză. De aceea, cunoașterea expresiilor de bază în italiană va fi un avantaj pentru menținerea unui simplu dialog cu localnicii.
 
Într-un articol anterior, Oratorica a descris 5 motive de a învăța limba italiană și îți recomandă să le recitești. 

Dacă ești în căutare de cursuri de limbă italiană și dorești să o înveți rapid, eficient și nu în ultimul rând interactiv, atunci îți propunem să încerci lecțiile Oratorica.

Te așteptăm la adresele:

Buiucani: str. Ion Luca Caragiale 26 (intersectie cu Bd. Alba Iulia)
Telefon: (+373) 79 00 77 46
Email: buiucani@oratorica.md 

Botanica: Bd. Dacia 23, et.5, of. 501
Telefon: (+373) 79 00 55 79 / (+373) 60 73 55 33
Email: botanica@oratorica.md

Râșcani: Bd. Moscova 6, et. 3, of. 301 A
Telefon: (+373) 78 80 90 58
Email: riscani@oratorica.md  

Ciocana: Bd. Mircea cel Bătrân 12/2, et. 3
Telefon: (+373) 78 76 50 00
Email: ciocana@oratorica.md

logo-footer
pearson
курсы английского одесса
Oratorica cursuri de limba engleza
liqpay-visa-mastercard
free call