Lista nominalizărilor Oscar la categoria "Foreign Language Film"

...


La data de 26 februarie a avut loc cea de-a 89-a decernare a premiilor Oscar, ce a avut loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles. Oratorica a urmărit cu atenție nominalizările din categoria filmelor străine și recomandă tuturor cinefililor să le privească. 

Astfel, în categoria "Foreign Language Film" (Film într-o limbă străină) au fost nominalizate următoarele ecranizări:

- "Land of Mine" – Danemarca

- "A Man Called Ove"- Suedia

- "The Salesman" – Iran

- "Tanna" – Australia

- "Toni Erdmann" – Germania

Faimoasa statuetă de aur a fost câștigată de către Asghar Farhadi pentru drama "The Salesman". Regizorul iranian devine deținătorul premiului deja pentru a doua oară. În 2012, Asghar Farhadi a primit primul său Oscar pentru filmul "A separation".

"The Salesman" este povestea unui cuplu  de actori care au fost forțați să-și părăsească propria casă. Neavând niciun sprijin și măcar un acoperiș deasupra capului, cei doi s-au mutat într-un apartament unde anterior locuia o prostituată. Pentru a supraviețui, bărbatul Emad lucra în calitate de profesor în timpul zilei, iar seara, cei doi aveau repetiții pentru prezentarea piesei de teatru "Death of a Salesman "de Arthur Miller. Tragedia celor doi a început când Emad și-a găsit iubita violată în apartament. Filmul povestește o istorie psihologică de destrămare a cuplului cu un scenariu crunt de răzbunare. 

În acest an, pentru prima dată în istoria ceremoniilor Oscar, un film a fost nominalizat în 14 categorii. Este vorba de renumitul film muzical „La La Land”,  care pe lângă cele 14 nominalizări a primit Oscarul pentru regie, dar şi alte cinci premii. Cel mai bun film al anului a devenit drama regizată de Barry Jenkins "Moonlight". 

 

logo-footer
pearson
курсы английского одесса
Oratorica cursuri de limba engleza
liqpay-visa-mastercard
free call