Vrei să călătorești gratuit în toată lumea? Iată ce trebuie să știi

...

Există un mit conform căruia pentru a călători confortabil și în siguranță, turiștii au nevoie de sume enorme de bani pentru cazare și transport, dar și pentru consultanța agențiilor de turism care dispun de cunoștințe și resurse electronice speciale, care nu pot fi accesate de oamenii fără experiență în acest domeniu.

Adevărul este că în secolul XXI poți merge oriunde și oricând dacă ai acces la internet și poți folosi un calculator, ai un pașaport valabil, dar și o sumă modestă de bani cu care poți obține un bilet de avion low-cost și alimente pentru perioada călătoriei.

Cum pot găsi bilete low-cost?

Platforma www.skyscanner.net înlocuiește agențiile de turism, deoarece este menită să îți găsească bilet de avion la cel mai mic preț, indiferent de perioada de ședere și punctul de pornire. Trebuie doar să te înregistrezi, să alegi destinația, perioada optimă pentru vacanță și să rezervi biletul pe numele tău.

Totodată, trebuie să ții cont de regula ”primul venit-primul servit” deoarece cele mai avantajoase prețuri la biletele de avion sunt disponibile cu câteva luni înainte de călătorie.

Un alt moment favorabil pentru procurarea biletelor este perioada reducerilor de la companiile avia, care îți permit să zbori spre destinația la care visezi la doar 10-15 euro.

Acesta a fost primul pas pentru organizarea unei călătorii, acum e timpul să alegeți unde urmează să vă cazați pe durata vacanței, reieșind din preferințele și necesitățile individuale.

O opțiune relativ confortabilă și nu atât de costisitoare este cazarea la un Hostel, care pentru o sumă simbolică îți oferă acces la strictul necesar pe durata șederii (pat, baie, bucătărie), dar și posibilitatea de a cunoaște oameni noi deoarece vei interacționa frecvent cu alți turiști, care vin din diferite colțuri ale globului pământesc. Deci, dacă ești o fire comunicabilă și cunoști bine limba engleză, aici te vei simți ca acasă.

Totuși, dacă nu simți că ești gata să renunți total la spațiul personal, poți găsi un hotel drăguț la un preț avantajos indiferent de destinația ta, dacă accesezi platformele online care promovează aceste servicii pentru turiști.

O listă mare de hoteluri, hosteluri, dar și locuințe individuale cu condiții și prețuri pentru orice buget poate fi găsită pe www.booking.com sau pe www.airbnb.com, iar pentru călătorii și mai economi, există oportunitatea de a se caza gratuit la un localnic, utilizând platforma Couchsurfing.

Cazarea gratuită prin Couchsurfing este sigură?

Cazarea prin platforma www.couchsurfing.com este absolut gratuită și sigură, deoarece fiecare voluntar de a primi pe cineva este o persoană reală și primește feedback de la vizitatori, având drept scop nu altceva decât schimbul de experiență culturală. Mai mult decât atât, fiecare turist poate selecta vârsta sau sexul persoanei, pentru a se simți confortabil pe durata șederii.

Un element indispensabil totuși în călătorie este limba engleză, de care ai nevoie pentru a te deplasa liber, comunica cu oamenii, face cumpărături, dar și pentru a povesti despre tine persoanelor necunoscute. Pregătește-te de călătorie alături de profesorii noștri, care îți promit un nivel înalt al limbii engleze în doar 7 săptămâni.

logo-footer
pearson
курсы английского одесса
Oratorica cursuri de limba engleza
liqpay-visa-mastercard
free call