Vorbește ca un nativ cu ajutorul a 5 sfaturi practice!

...

 

Globul este împânzit de peste 6500 de limbi străine. Multe dintre ele adoptă alfabetul latin, precum o face limba română, chirilic, logografic, grec sau georgian. Altele se diferențiază prin gramatică, reguli de scriere, proveniență, etc. Dar învățând oricare dintre aceste limbi, vei întâlni cel mai probabil aceeași dificultate- de a vorbi ca un nativ. Și crede-ne, nu ești singur.

 Am selectat 5 sfaturi practice care te vor ajuta să îți obții scopul dorit în doar o lună. Condiția, este să le urmezi cu strictețe și să o faci cu cât mai multă motivație. Deci, să începem:

Primul sfat:  gândește în limba străină.

Deseori, dificultatea adevărată nu este lipsa cunoștințelor sau a vocabularului, dar însuși  lipsa experienței de vorbire. Imaginează-ți că sportivii în loc de antrenamentele lor cotitiene ar citi articole despre tehnica de ridicare a halterelor. Secretul este implicarea cunoștințelor acumulate la ore în viața de zi cu zi. În plus, gândirea într-o limbă străină te va debarasa de reflexul de a traduce din limba română. Doar încearcă să traduci în regim live textul de mai sus. Nu e ușor, așa-i?

Al doilea sfat practic este simplu: ascultă și repetă! 

Privești seriale sau clipuri pe youtube în limba străină pe care o înveți? Folosește-le pentru a-ți îmbunătăți fluența! Include subtitrările și repetă, rând cu rând, unele momente din show. Încearcă să repeți ritmul, tonul și chiar accentul personajelor. Crede-ne că te vei distra la maxim!

Important: nu te bloca la cuvintele pe care le pierzi sau le pronuți greșit. Important este că vorbești!

Cântă! Al treilea și cel mai plăcut sfat!

Cântă orice îți pică sub mână în limba străină pe care dorești să o înveți. Important e să pornești lyrics și să  începi cu cântecele lente. Apoi, cine știe, poate ajungi și la rap! De fapt, rap-ul este extrem de efectiv, deoarece cuvintele sunt spuse în propoziții. Chiar dacă e complicat din cauza ritmului alert, dacă vei încerca, vei fi pe calea cea mai rapidă de a însuși limba străină.

Patru: învață fraze, nu cuvinte!

 O idee foarte bună este să înveți direct frazele, și nu cuvintele. Poate că folosești corect  gramatica și vocabularul, dar oricum nu cum le-ar fi folosit un nativ. De exemplu, poți întreba în engleză ”How do you feel today?” (”Cum te simți azi?”), pe când un nativ ar spune ”How’re you doing” sau “What’s up?” Frazele și expresiile sunt de ajutor când vrei să suni mai degajat când vorbești.

 Cinci, cel mai important sfat: vorbește cu străinii.

Dacă ai printre cunoscuți vorbitori nativi de limbi străine, dacă iubești să călătorești nu ezita să comunici cât mai mult cu oamenii de acolo. Ei vor fi bucuroși să te ajute, iar tu vei putea auzi limba la ea acasă! O altă metodă de a comunica cu străinii este prin cluburile conversaționale. Unul dintre ele se află la Oratorica. Aici,  pe lângă posibilitatea de a discuta și de a auzi limba engleză pură, vei fi corectat de către profesor. Astfel, randamentul celor învățate crește considerabil.

Într-un articol anterior, Oratorica a descris 5 expresii idiomatice în limba engleză și îți recomandă să le recitești.  


Urmează cele 5 sfaturi și surprinde lumea întreagă prin fluența ta! Iar mai multe detalii afli  apelând la numărul: 060 73 55 33 (Fil. Botanica), 0 78 364 848 (Fil. Centru), 078 80 90 58 (Fil. Rîșcani), 079 00 77 46 (Fil. Buiucani), 078 76 50 00 (Fil.Ciocana) sau 0 79 00 33 43 (Fil. Bălți).

Imagini: giphy.com tenor.comNoi îți garantăm că în 8 săptămâni vei putea să VORBEȘTI Engleza
😱 🖤 🙊

Cursuri de engleză
pentru adulți
Durata
8 săptămâni
2150 lei
Cursuri de engleză
pentru adolescenți
Durata
12 săptămâni
2500 lei
Cursuri de engleză
pentru copii
Durata
12 săptămâni
2500 lei
Lecții
individuale
Durata
1 lecție
300 lei
Tori Hello

Verifică-ți nivelul de engleză printr-un un test gratuit

Vom face cunoștință, vom determina nivelul de cunoaștere al limbii și îți vom arăta cum decurge o lecție

free call