TOEFL de la A la Z: tot ce trebuie să știi despre el

...

TOEFL este un examen recunoscut internațional de limbă engleză extrem de popular în rândul absolvenților datorită avantajelor sale: posibilitatea de a învăța peste hotare și de a primi nota 10 la BAC din oficiu. 

Testul durează 4 ore și constă din 4 secțiuni: Reading, Listening, Speaking și Writing.

În cadrul secțiunii de Reading vei avea la dispoziție 3 texte și 20 de minute pentru a-l citi pe fiecare și a răspunde la un șir de întrebări pe baza textului. Chiar dacă textele sunt mereu diferite, tipurile de întrebări sunt aceleași, ceea ce scoate un pic din stres, mai ales în prima etapă. În cadrul celei de-a doua secțiuni, Listening, va trebui să asculți câteva dialoguri și secvențe din lecții pentru ca ulterior să răspunzi la întrebări pe baza lor. La etapa de Speaking, va trebui să răspunzi la câteva întrebări de ordin general pentru a demonstra abilitățile tale de a ține un mini discurs de 30 sec-1min, iar la Writing va trebui să scrii două texte- primul va fi legat de un text pe care îl vei citi, iar al doilea va fi un eseu argumentativ. 

Testul îl vei scrie la calculator, iar etapa de Speaking va fi înregistrată și, ulterior, trimisă la verificatori. Punctajul maxim pe care îl poți obține este 120 puncte, pe când pentru a lua nota 10 la BAC din oficiu vei avea nevoie doar de 86 puncte. 

Mai multe despre procedura de obținere a notei 10 găsești aici http://aee.edu.md/content/10-din-oficiu-la-proba-de-limba-straina-examenului-de-bacalaureat

Totuși, dacă planifici să pleci la studii peste hotare, este posibil să ai nevoie de un punctaj mai înalt. Verifică cerințele pe site-urile universităților la care vrei să aplici pentru a-ți putea fixa un scop bine definit în materie de cât de bine vrei să susții examenul. Totuși, nu te grăbi să-l susții mai devreme decât trebuie, pentru că acesta este valabil doar 2 ani. 

În Chișinău sunt 3 centre de susținere a examenului TOEFL: Excel, ASEM și STUDIUM-plus. Practica spune că primele două sunt cele mai bune, din considerentul aparatajului și al distanței dintre participanți. Taxa de susținere a examenului este de 180 dolari sau, aproximativ 3100 lei, iar rezultatele vin peste 10 zile pe platforma ETS. Paralel, vei primi rezultatele prin poștă în decurs de 2 săptămâni.  Pentru ca să te înregistrezi la TOEFL, accesează următorul link: https://www.ets.org/toefl/ibt/register/

Testul este foarte complex și simpla cunoaștere a limbii engleze nu te va ajuta prea mult să-l susții. Pentru ca să obții un punctaj bun, va trebui să-i descoperi toate subtilitățile și să exersezi la maxim. După cum arată experiența, în 2017 punctajul mediu pe care îl luau liceenii la TOEFL este 79, ceea ce este suficient pentru a intra la o universitate, dar nu și pentru a obține nota 10 din oficiu la BAC. Pentru a te asigura că vei primi minimum 86 puncte, îți recomandăm să apelezi la cursuri speciale de pregătire pentru TOEFL

La Oratorica, un asemenea curs durează 8 săptămâni, timp în care vei avea lecții de 3 ori pe săptămână a câte 2 ore academice. Această pregătire este potrivită pentru un student cu un nivel minim B2 la engleză. Dacă încă nu ai nivelul necesar, îți recomandăm să treci un curs de engleză generală înainte de a susține examenul. Pentru a-ți testa nivelul, poți apela la orice filială Oratorica.

SFAT: Înscrie-te la TOEFL chiar de la începutul cursului, pentru a-l susține imediat după finalizarea lui. Astfel, informația acumulată la ore nu va fi uitată și scorul la TOEFL va fi maximal. 

BONUS: La sfârșit de curs, vei trece o simulare gratuită a examenului. 

Dacă ți-au rămas ceva întrebări, scrie-ne pe pagina de facebook, instagram sau sună managerii noștri la 022 89 69 59 (Chișinău) sau 030 00 10 10 (Bălți). Ne vedem la ore!

logo-footer
pearson
курсы английского одесса
Oratorica cursuri de limba engleza
liqpay-visa-mastercard
free call