Alege limba pe care vrei să o studiezi

5 cărți pe care să le citești în ENGLEZĂ

Studierea limbii engleze la un nivel avansat este un proces complex și de lungă durată. Pe lângă exersarea și învățarea regulilor gramaticale și a vocabularului, este nevoie să înțelegi modul de formulare și expunere a gândurilor. Cea mai corectă și eficientă metodă de a atinge acest scop este LECTURA. Oratorica îți recomandă 5 cărți pe care să le citești în ENGLEZĂ dacă dorești să-ți perfecționezi cunoștințele. 

THE GREAT GATSBY
În anul 1998, editura Modern Library, a clasificat romanul "Marele Gatsby" de Scott Fitzgerald pe locul 2 dintre cele mai bune povești de dragoste din întreaga literatură a sec. XX. Romanul descrie societatea americană prinsă în plasa materialismului și absurdității după Primul Război Mondial. "Marele Gatsby" a devenit popular abia în 1950 și a devenit lectură obligatorie în școlile și universitățile din țările anglofone. Scitește ușor, repede și te cucerește din prima prin actualitatea subiectului. 

JANE EYRE
O altă frescă a societății, de data aceasta a celei din secolul XIX, este renumitul roman "Jane Eyre" scrisă de Charlotte Brontë. Romanul a devenit o adevărată capodoperă în literatura universală. Scris într-o engleză inteligibilă, autoarea dezvăluie povestea unei femei nefericite, dezavantajate și  foarte prost tratate chiar și de cele mai apropiate persoane din viață. Cu toate acestea, romanul te surprinde cu un final fericit în care tăria de caracter a femeii o salvează de la statutul de amantă, considerat în acele timpuri unul umil și josnic.

THE JUNGLE BOOK 
Pentru cei care nu cunosc foarte bine limba engleză, "The Jungle Book" va fi cartea perfectă pentru a începe călătoria în universul literaturii engleze. Cartea te cucerește prin povestea lui Mowgli, pe care cu toții îl cunoaștem încă din copilărie. Legenda băiatului crescut în sălbăticie te va ajuta să evadezi în peisajele exotice ale naturii plină de aventuri și eroi nemaipomeniți. 

MADAME BOVARY
Romanul decăderii morale "Madame Bovary" îți va trezi și mai mult curiozitatea față de limba engleză. Acest lucru se datorează autorului Gustave Flaubert, care era cunoscut pentru perfecționismul său față de alegerea cuvintelor la scrierea unei cărți. Romanul relatează povestea unei tinere femei care aspiră spre o viață bogată, plină de mătăsuri și iubire pe care le găsești doar în cărți. Fanteziile și dorințele sale exaltate atrage în viața ei mulți bărbați în brațele cărora mereu cade pradă, ca într-un final, femeia să conștientizeze moralitatea decăzută la care a ajuns, dar deja pe care nu o poate schimba. 

PERSUASION
"Persuasion" este unul dintre romanele îndrăgitei scriitoare, Jane Austin. Lectura va fi una fluentă și ușoară, datorită faptului că autoarea nu folosește multe expresii metaforice, iar maniera simplă de expunere te va ajuta să primești plăcere în timpul cititului. "Persuasion" este un roman care are ca subiect de bază căsătoria și descrie moravurile realiste a societății engleze la sfarșitul sec. XIX. Personajul principal, Anne Elliot este convinsă de toți că dragostea sa față de fostul logodnic capitanul Wentworth nu este acceptabilă, iar căsătoria dintre cei doi ar fi un eșec fatal în special din motive financiare. Cu toate acestea Anne rămâne fidelă sentimentelor sale și face tot posibilul ca visul său să devină realitate.  

Centrul de limbi europene "Oratorica" te ajută să-ți perfecționezi cunoștințele la limba engleză prin programe interactive și eficiente de învățământ. Dacă ești interesant să-ți dezvolți abilitățile de citire, înțelegere și comunicare liberă într-o limbă străină, te așteptăm la următoarele adrese:

Buiucani: str. Ion Luca Caragiale 26 (intersecție cu Bd. Alba Iulia)
Telefon: (+373) 79 00 77 46
Email: buiucani@oratorica.md 

Botanica: Bd. Dacia 23, et.5, of. 501
Telefon: (+373) 79 00 55 79 / (+373) 60 73 55 33
Email: botanica@oratorica.md

Râșcani: Bd. Moscova 6, et. 3, of. 301 A
Telefon: (+373) 78 80 90 58
Email: riscani@oratorica.md  

Ciocana: Bd. Mircea cel Bătrân 12/2, et. 3
Telefon: (+373) 78 76 50 00
Email: ciocana@oratorica.md...

În grup sau individual: Ce mituri ascund aceste metode de învățare?

...

Let's make the world green again!

...

Oratorica te invită la un maraton de engleză!